Hotspots | De kabelbaan & het kasteel in Alanya

Hotspots | De kabelbaan & het kasteel in Alanya

Vorige week dinsdag heb ik, samen met mijn familie uit Nederland, een ritje in de kabelbaan gemaakt en boven rondgelopen bij het kasteel. Afgelopen winter zijn mijn moeder, mijn dochtertjes en ik al met de kabelbaan naar boven geweest, maar mijn zusje en zwager nog niet. Het werd dus de hoogste tijd!

Mijn zusje had op internet al het één en ander opgezocht over de kabelbaan en ze wist te vertellen dat de rit naar boven drie minuten duurt. Dat klopt redelijk, op het officiële bord staat “2:49”.

Iedereen had er helemaal zin in, dus na het kopen van de kaartjes, stonden we in de rij te wachten op onze beurt. Het was erg druk, veel drukker dan afgelopen winter, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na de rit met een hoop ooh’s, aah’s en foto’s stapten we boven uit. En daar stond voor mij een uitdaging te wachten, een hele lange trap. Het was voor mij nog een hele klim, maar met enkele ‘fotomomentjes’ was het goed vol te houden.

 

In het kasteel

Toen we eenmaal in het kasteel waren, ging er voor mijn zwager een nieuwe wereld open. Hij was wel eens met de auto de berg opgereden en in het kasteel geweest, maar dat was aan de andere kant. Hij genoot er ook zichtbaar van.

Naast mijn zwager keken wij natuurlijk ook onze ogen uit. Het blijft een indrukwekkend gezicht, hoe vaak ik er ook kom. De oude huizen, de moskee, de begraafplaats en alle andere gebouwen, ik vind het gewoon prachtig.

Na de wandeling, waarbij ik zelfs een nieuw pad heb ontdekt, kwamen wij terecht bij een leuk restaurantje. Hier hebben we een lekker verkoelend drankje gedronken en heerlijke gözleme gegeten. Voor de kinderen was er ook een leuk, klein speeltuintje.

Na onze pauze zijn wij, via een ander weggetje, rustig aan terug gelopen naar de trap om met de kabelbaan weer naar beneden te gaan. We merkten wel dat het nog drukker was geworden. Ook wel logisch, want het was best mooi weer en veel mensen vinden het dan te warm om iets te ondernemen en liggen natuurlijk liever op het strand.

 

Kabelbaan in de avond

Wij hebben die avond in Alanya gegeten en liepen na ons diner weer langs de kabelbaan. Wat zag dat er leuk uit zeg! De cabines zijn aan de buitenkant verlicht en ook het kasteel is dan helemaal verlicht. Lijkt mij zeker leuk om nog eens te doen. Het enige nadeel is, dat meerdere mensen dat denken. Er stond een hele lange rij te wachten, maar dat heb ik wel over voor het schitterende uitzicht en de romantische sfeer.

 
Ben jij al eens in deze kabelbaan geweest? Wat vond jij ervan?

Deze post heeft 12 reacties

 1. Wijn zijn wel in Alanya geweest enkele jaren geleden maar heel kort omdat we het binnenland inreden dus de kabelbaan gemist. Het ziet er erg mooi uit. Sowieso vond ik het een prachtige omgeving.

  1. Binnenland is ook prachtig inderdaad. De kabelbaan is er pas sinds oktober 2017, maar het kasteel is zeker een gemis geweest.

 2. Ik zou mijn man waarschijnlijk niet in de kabelbaan krijgen, hij heeft enorm hoogtevrees. Een paar jaar geleden nog in Duitsland is hij wel met ons een kleine kabelbaan op geweest, maar de paniek sloeg toe. Naar beneden is hij gaan lopen. Dat verlichte ’s avonds klinkt trouwens wel heel gaaf. Dat zou ik zeker een keer mee willen maken.

 3. Oh, ik heb veel in Lara gezetten en nooit geweten dat dit er was. Zonde.
  Ik heb in veel kabelbanen in Duitsland gezeten. Met andere of alleen. Sommige waren prettig en “comfortabel”, andere waren ronduit een hel! Alles piepen en kraken, bah, doodeng.

  1. Oh wat eng! Daar houd ik ook niet van hoor. Deze kabelbaan doet dat gelukkig niet!!

 4. Wauw wat hoog en wat een mooi uitzicht! Ik ben er nog nooit geweest maar lijkt me zeker leuk om eens te doen 🙂

 5. Leuk! Bedankt voor de post. Ik ga altijd naar een 5-sterrenhotel en kom dan ook niet verder van het resort af. Heel jammer eigenlijk, maar komt ook omdat ik altijd in de zomer daar naartoe ga en niet goed tegen de hitte kan.

  1. Nee, dat snap ik heel goed. In de zomer is het eigenlijk ook gewoon te heet om iets te ondernemen. Misschien een keer ’s avonds. Dan is de temperatuur vaak wat beter.

 6. ik heb het voor de laatste keer geproobeerd in Brussel : het reuzenrad bij night…ik ga dood van de hoogtevrees….

 7. Nee, ik ben daar nog nooit in geweest en weet ook niet of ik dat zou durven. Ik heb hoogtevrees….

Geef een reactie

Sluit Menu

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten