Hoe is mijn interesse in gezond leven ontstaan?

Hoe is mijn interesse in gezond leven ontstaan?

Een aantal jaar geleden zijn veel mensen zich bewuster gaan bezig houden met hun voeding en meer sporten. Dit alles om een gezond leven te krijgen, maar wat is gezond leven nou eigenlijk? Voor de één is dat drie keer per week sporten en voor de ander is dat misschien wel elke dag sporten en veel groenten eten.

Gezond leven betekent voor mij dat ik groenten en fruit eet, zo min mogelijk suiker binnen krijg, maximaal één keer in de week een lekkere snack eet, veel water drink en minimaal drie keer in de week sport.

 

Hoe is het begonnen?

Ik heb altijd veel gesport, minimaal drie keer in de week. Toen ik naar Turkije emigreerde, viel ik ineens in een zwart gat. En ben ik dus wat kilootjes aangekomen. Dit was nooit zodanig ernstig dat ik er iets voor wilde gaan doen. Natuurlijk was ik niet tevreden met hoe ik er uit zag, maar ik had niet die ‘drive’. Totdat ik was bevallen van mijn tweede kindje. Toen ze 1,5 jaar oud was, was ik helemaal klaar met mijn uitgezakte lichaam en wilde weer strakker in mijn vel zitten.

Ik ben twee jaar geleden begonnen met hardlopen en later deed ik daar ook cardio –en yoga oefeningen bij. Verder heb ik mij toen verdiept in gezonde voeding en ben ik gestopt met het eten van suiker. Of in ieder geval zo min mogelijk. Zo ben ik onder andere van zwarte thee met suiker gegaan naar groene thee zonder suiker.

 

Wat staat er op mijn menu?

Mijn ontbijt bestaat vaak uit bruin brood met een gekookt eitje of yoghurt met muesli en vers fruit. Ik lunch meestal gewoon met een broodje en ’s avonds eet ik het liefst veel groenten met kip. Aangezien er hier in Turkije niet veel zakjes en potjes te koop zijn, kook ik eigenlijk altijd met verse producten. Natuurlijk zondig ik ook wel eens met een patatje of pizza, maar ik vind verse groenten eigenlijk veel lekkerder.

Ik merk ook dat ik mij er veel energieker en fitter door voel. Ik kan dus ook niet wachten, totdat ik ben bevallen en weer heerlijk kan gaan sporten.

 
Ben jij ook bezig om gezonder te leven? Wat houdt gezond leven voor jou in?

Deze post heeft 11 reacties

 1. Sinds ik gewichtsconsulent ben eet ik ook gezonder, dit geeft me zoveel meer energie. En echt moeite kost het me ook niet.

 2. Gezond eten is zo belangrijk. Die knop moet vaak even om. Soms sondigen is niet erg. Als het daar maar bij blijft.

  1. Precies! Je moet natuurlijk ook gewoon kunnen blijven genieten van het leven.

 3. Ik zit nu ook op een punt dat ik het sporten echt weer moet gaan oppakken, omdat ik weet dat ik me er energieker door ga voelen. Moet even de knop vinden, daarna vind ik het vast weer heerlijk! Goed dat jij zo lekker bezig bent, top!

  1. Het begin is lastig. Als je een doel hebt, gaat die knop een stuk makkelijker om. Dat was bij mij in ieder geval zo. Succes!

 4. sporten is echt nodig als je af wil vallen. En verder matig eten..slim dat je jezelf ook af en toe wat lekkers toestaat!
  Ik ben ook aan het worstelen met mijn gewicht…

  1. Als ik mezelf helemaal niks lekkers zou gunnen, zou ik het niet volhouden ben ik bang. Het moet natuurlijk wel leuk blijven.

 5. Voor mij houdt gezond leven in voldoende bewegen, dus minimaal 10000 stappen per dag en gevarieerd eten.

 6. Ik ben ook al weer een tijdje bezig met een gezondere levensstijl. Sporten mag ik helaas niet, maar ik zorg sws voor 30 minuten wandelen per dag en verder eet en drink ik regelmatig en gevarieerd

 7. Wat goed dat je zo gezond bezig bent! Ik let ook tegenwoordig ook steeds beter op mijn voeding, want ik merk dat ik niet meer alles kan eten zoals vroeger;)

 8. Ja ik ben er meestal ook wel bewust mee bezig. Niet perse voor mijn uiterlijk maar wel om lekker in mn vel te zitten! X

Geef een reactie

Sluit Menu

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten